Over mij

Ik maak voor de lol foto’s met mijn fuji. Het gaat mij om het plezier van het fotograferen. In mijn leven heb ik eigenlijk met alle grote merken gewerkt. Van kleinbeeld tot 4x5inch. Op dit moment is mijn vaste reispartner dus de Fuji X-T3. Mede door de hoge kwaliteit lenzen en de X-Trans sensor op APS-C grote ben ik voor dit merk gegaan. Door het APS-C formaat blijven licht sterke lenzen draagbaar. Aangezien ik veel reis, is draagbaarheid belangrijk.

Sinds kort kan ik gebruik maken van een grote studio in Almere. Daar kan ik eigenlijk alle soorten portretten maken die ik wil. Zie portretten in het menu. Niets is mij eigenlijk te gek, om de iemand te portretteren. Het gaat er mij om iemand zo eerlijk en puur mogelijk vast te leggen. 

 

Mijn foto’s bewerk ik met Capture One pro. Ik vind het de fijnste software om mijn foto’s mee te bewerken. Daarnaast ben ik geen fotoshopper, sterker nog ik heb het niet eens. Een foto maak je en daar mag je best wel iets aan poetsen en de kleuren goed zetten maar dan houdt het wat mij betreft wel op. Capture One heeft erg veel goede gratis trainingsvideo’s online staan. Er is tevens een gratis versie te gebruiken voor Fuji (Klik hier). Je mist dan wel een paar opties die in de betaalde versie wel zitten. Maar in basis kan je er veel mee. Als je langer met Fuji en Capture One werkt, merk je dat het erg goed samen werkt. Ik heb gekozen voor de betaalde licentie omdat je daar net wat meer mee kan.

 

Waar ik nog blij van zou worden:
Een Fuji gfx50s Mark II
Capture One Pro voor de iPad Pro.
Gouden tips voor mooie locaties(je mag mij spammen)

Ik ben niet beschikbaar voor opdrachten. Met een leuk voorstel om een portret te schieten mag je mij altijd benaderen. Zoals je kan zien bij de door mij gemaakte portretten deins ik niet snel terug om een mooie foto te maken. 


Spam je mening!