Over mij

Toen ik nog een klein jongetje was rende ik al met mijn vaders camera in het rond. In 1995 heb ik de fotovakschool in Apeldoorn gedaan. Daarnaast heb ik voor diverse grote uitgevers en bedrijven gefotografeerd. Van portretten tot branden, ik heb het allemaal vastgelegd en zodoende zijn er honderden foto’s van mij gepubliceerd in diverse kranten, folders en tijdschriften. Websites en digitale fotografie bestonden nog niet. Het was de tijd van de natte fotografie zoals dat heet.

Na een totaal andere carrière in de IT en een zwaar ongeluk ben ik sinds een paar jaar weer aan het fotograferen. Tegenwoordig maak ik voor de lol foto’s. Het gaat mij puur om het plezier van het fotograferen. Fotograferen is voor mij een hobby en dat moet het ook blijven. Het liefste maak ik portretten in de studio. Portretten maken is voor mij naast een technisch iets, ook contact maken met de gene die voor de camera staat. Zie portretten in het menu.

In Almere hebben we een grote studio van 150m2. Daar kan ik eigenlijk alle soorten portretten maken die ik wil. Het is een fijne en warme ruimte, waar ik heerlijk kan werken. 

Mijn foto’s bewerk ik met Capture One pro. Ik vind het de fijnste software om mijn foto’s mee te bewerken. Daarnaast ben ik geen fotoshopper, sterker nog ik heb het niet eens. Een foto maak je en daar mag je best wel iets aan poetsen en de kleuren goed zetten maar dan houdt het wat mij betreft wel op. 

Ik ben zeer beperkt beschikbaar voor opdrachten. Met een leuk voorstel om een portret te schieten mag je mij altijd benaderen. Want ik vind het altijd leuk om iemand zo mooi mogelijk vast te leggen in een foto.

Spam je mening!